Certificaten

Gegarandeerde zuiverheid

De volautomatische werking van de Biolet met  mixer moter, temperatuurcontrole en de optimale luchtcirculatie zorgt voor een permanent optimale werking van de compostering. Hierdoor wordt de best mogelijke bacteriologische zuiverheid bereikt.

Voorbeelden certificaten

Biolet haalde certificaten voor ecologische toiletten bij de meest strenge controle-organismes ter wereld. Hierbij horen :

  • De Noorse Overheid : de test werd uitgevoerd voor de departementen natuur, consumentenzaken en sociale zaken door de een onafhankelijke universiteit. Het betreft zonder twijfel de meest uitgebreide en strengste test ter wereld.
  • In de Verenigde Staten (NSF, National Sanitation Foundation), de eerste certifocatie werd behaald in 1991

Noorse certificaat

Testen werden zowel uitgevoerd in een laboratorium als bij gewoon gebruik. Ze testen zowel de productkwaliteit als de milieukwaliteit.

Hoeveelheden en periode :

Tijdens de test worden 51 kg stoelgang, 336 liter urine en 60 rollen toiletpapier verwerkt. Na de test bleef slechts 12 liter compost over. De test werd zowel uitgevoerd in de normale omstandigheden van een huis in permanent gebruik gedurende 8 weken (binnentemperatuur 18 graden) als het gebruik in een vakantiehuis gedurende 22 weken (temperatuur 9 graden).

De volgende elementen werden getest :

- Stevigheid van de buitenwanden

- Lekvrij

- Betrouwbaarheid van de mechanische en elektrische componenten

- Geurvrij

- Onderhoud : hygiënisch en eenvoudig

- Capaciteit : minimum het equivalent van 4 mensen, en gedurende piek 8 mensen

- De compost (het eindproduct) werd onderzocht. Bacteriën, pH, nitrogenen, geur en structuur waren volledig conform de normen en kunnen dus op een veilige manier worden ingezet.